undefined

We moeten het even over de bitcoin koers hebben

Het is weer dinsdag en dat betekent dat wij weer traditiegetrouw in je mailbox landen! Vorige week hebben we het al beloofd: het is tijd om het eens flink over de bitcoin koers te hebben. Wekenlang zaten de meeste bitcoiners met de handen in het haar. Langzaam maar zeker verloren steeds meer van ons het vertrouwen in de volatiliteit. Was bitcoin dan een stablecoin geworden? Maar nee, natuurlijk niet! Bitcoin zal nooit ophouden te verrassen. De stilte bleek een stilte voor de storm te zijn. Een storm die bitcoin als een komeet over de magische grens van $10.000 deed schieten en inmiddels rustig op de $11.000 heeft doen landen. Kortom, we zijn deze week weer eens goed verwend met een heerlijke pot prijsactie.

Maar hoe staat het eigenlijk er eigenlijk voor met bitcoin? Om die vraag (gedeeltelijk) te beantwoorden gaan we er wat grafieken van onze vrienden van Glassnode bij pakken. Het bijzondere aan bitcoin ten opzichte van andere investeringsobjecten is namelijk dat wij de blockchain hebben. Traditionele assets kunnen alleen op basis van de koers en economische data worden geanalyseerd, maar bij bitcoin kunnen we het gedrag van investeerders ook analyseren op basis van de blockchain. Bij Glassnode zijn ze daar meester in en deze week gaan we daar een klein beetje van stelen.

Hoe staat het er voor met de Bitcoin blockchain?

Te beginnen met de Glassnode Network Index (GNI), een index die de gezondheid van het netwerk, de liquiditeit en het sentiment samenvat.

Bitcoin GNI1.png

De GNI staat momenteel op 73 punten en dat is van de 188 weken waarin ze hebben gemeten de op 14 na beste week. De gezondheid van het netwerk is deze week met 3 punten toegenomen naar 89. Dit komt zowel door nieuwe gebruikers als door meer activiteit van bestaande gebruikers. 

Ook de liquiditeit laat een positief getal zien deze week met een groei van 7 punten naar een totaal van 60. Dit hebben we vooral te danken aan een stijging van de on-chain volumes. De liquiditeit op beurzen is een klein beetje afgenomen omdat het aanbod van stablecoins is gedaald ten opzichte van het bitcoin-aanbod.

De enige rode cijfers die we deze week zien hebben met het sentiment te maken. Hoewel investeerders in grote mate positief zijn is er deze week volgens Glassnode minder bitcoin vergaard door de echte hodlers. De echte bitcoin puristen zien bitcoin natuurlijk als het ultieme spaarmiddel, en dit spaargedrag lijkt de afgelopen week enigszins te zijn afgenomen. Neemt niet weg dat we er over de gehele linie fantastisch voorstaan. Dit zien we terug in de Glassnode Compass waar we voor de 10e week op rij in het groene (bullish) segment zitten. 

Bitcoin GNI2.png

Nadat we meer dan 2 maanden positieve en groene cijfers konden noteren wat betreft het sentiment, de gezondheid en liquiditeit van het netwerk, zien we dat nu ook eindelijk terug in de prijs. De consistentie waarmee de blockchain-fundamentals van bitcoin goede cijfers laten zien vormt potentieel een prachtige basis voor de aankomende bullmarket. Al moeten we gezien de huidige situatie in de wereld een slag om de arm houden. We weten immers allemaal hoe we in maart bij het begin van de coronapandemie als een baksteen omlaag vielen. Maar alles bij elkaar ziet het er weer heel goed uit voor bitcoin!

Korte bitcoin koers blik

cryptokoers040820201200.png

Normaal gesproken eindigen we de nieuwsbrief altijd met een korte blik op de koers, maar aangezien we de koers al uitgebreid hebben besproken vervangen we de korte koersblik door een positieve noot. Het lijkt erop alsof we aan de start staan van een nieuwe bullmarket en wij denken dat die heel anders gaat zijn dan de boom in 2017. Waarom? Vooral omdat de informatievoorziening in de afgelopen jaren enorm is vooruitgegaan. Vergelijk het aantal boeken, nieuwsplatforms, podcasts en blogs die er op dit moment zijn maar eens met het aanbod van 2017. Er is zoveel meer goede informatie beschikbaar waardoor steeds meer mensen gaan begrijpen hoe waardevol bitcoin is. Dat zou in onze ogen hét verschil kunnen maken ten opzichte van de bullmarket van 2017.

Bitcoin €9.546,40  +3,09% Bitcoin kopen
Ethereum €332,31 +24,03% Ethereum kopen
Litecoin €49,23 +8,71% Litecoin kopen 
Ripple €0,2623 +39,75%  Ripple kopen
Bitcoin Cash €248,78 +9,83%  Bitcoin Cash kopen

De bovenstaande koersgegevens zijn op 28-07-2020 om 11:00 overgenomen van coinmarketcap.

Benieuwd hoe je cryptocurrency grafieken kan aflezen? We hebben daar een aantal weken geleden een artikel voor geschreven!

Wat een positieve noot! Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het spektakel definitief gaat losbarsten en jij waarschijnlijk ook niet. Tot die tijd blijven wij onze bitcoin stacks rustig aanvullen om met een optimale hoeveelheid digitale schaarste de oorlog in te gaan. Kan jij nog wel wat extra bitcoin gebruiken voordat het prijsgeweld straks echt gaat losbarsten? Dan kan je natuurlijk altijd bij ons terecht! Makkelijk en snel afrekenen met iDEAL en dan zorgen wij ervoor dat jouw bestelling binnen een paar minuten in je wallet staat. Wederom bedankt voor het lezen en tot volgende week!