SATOSgoudbitcoinbtc.png

Waarom vastgoed, aandelen en goud waarde gaan inleveren ten opzichte van bitcoin

Protesten, plunderingen, een virus dat de wereld in zijn greep houdt en de grootste economische crisis sinds de jaren 30 die op de loer ligt. Het gaat op bepaalde vlakken even niet goed met de wereld, maar op de financiële markten is daar niets van te merken. De aandelen hebben de afgelopen week zelfs wereldwijde recordhoogtes bereikt. Geen vuiltje aan de lucht voor de kapitaalbezitters!

We gaan het er in deze blog niet over hebben of het rechtvaardig is dat kapitaalbezitters op papier rijker worden terwijl de wereld in brand staat, maar we gaan onderzoeken hoe het mogelijk is dat aandelenkoersen in deze tijd rustig omhoog gaan.

Wat is de reden dat aandelen- en vastgoedprijzen stijgen?

In principe is dit heel eenvoudig uit te leggen. Centrale banken over de hele wereld printen momenteel biljoenen (1 biljoen = 1000 miljard) om de wereldeconomie te redden. Het grootste deel van dat geld komt terecht in de zakken van de rijken die eigenlijk geen idee hebben wat ze ermee moeten. Het enige wat deze mensen zeker weten is dat de overheid nog meer geld gaat bijdrukken en dat ze het dus zo snel mogelijk moeten investeren.

Ze moeten dus op zoek naar dingen die de overheid niet zomaar kan bijdrukken: aandelen, vastgoed, goud en bitcoin.

Waarom moet ik dit weten?

Het is belangrijk om te zien dat kapitaalkrachtigen aandelen en vastgoed niet meer kopen vanwege de onderliggende asset, maar puur vanwege het feit dat het goederen zijn die niet zomaar kunnen worden bijgedrukt. Aandelen en vastgoed zijn een Store of Value geworden.

Het interessante voor ons is dat bitcoin de ultieme Store of Value-asset is. Je hebt bij bitcoin niet het risico dat het bedrijf waarvan je aandelen koopt failliet gaat en je hoeft voor bitcoin geen onderhoudskosten te betalen zoals bij vastgoed. Daarnaast neem je door bitcoin ipv vastgoed te gebruiken als Store of Value geen kostbare woonruimte in.

In het kort

Op termijn zal al het geld dat nu als Store of Value in andere assets zit overspringen naar bitcoin omdat dit de meeste pure Store of Value is. Het is een neutraal waardesysteem en brengt geen extra risico of onderhoudskosten met zich mee.

Het mooie is dat dit woonruimte goedkoper zal maken. Er zijn in New York alleen al hele straten met leegstaande huizen die puur als investering zijn gekocht. Dat gaat ten koste van de woonruimte op de markt en maakt woonruimte duurder. Bitcoin maakt woonruimte een minder interessante investering en wonen op termijn dus goedkoper.

Korte koersblik

undefined

De bitcoin koers heeft de afgelopen week een kleine tik gekregen, maar vecht momenteel sterk terug en staat inmiddels weer stevig rond de $9400. Je weet het natuurlijk nooit met bitcoin, maar hoe langer we in deze zone blijven, hoe kleiner de kans dat we ver onder dit prijsniveau gaan zakken. Maar dat is allemaal theorie en zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet heeft bitcoin er een handje van zich niet aan de theorie te houden. Het zou mooi zijn als we de komende week wat actie naar boven gaan zien! Dan is de zone rond de $9800 – 10.000 er eentje om in de gaten te houden.

Bitcoin
€8.388,42   -1,98%
Ethereum €206,32   -3,96%
Litecoin €38,70 -5,22%
Ripple €0,1688 -5,65%
Bitcoin Cash €209,51 -6,24%

De bovenstaande koersgegevens zijn op dinsdag 16-06-2020 om 12:00 overgenomen van coinmarketcap.com

Dat was hem weer voor deze week! Een enorm bullish verhaal waar wij sterk in geloven. De wereld krijgt in deze gekke tijd langzaam te zien hoe bezopen het financiële wereldje is en dat maakt het verhaal van bitcoin sterker en sterker. Wij zijn trots dat we daaraan kunnen bijdragen, onder andere door bitcoin te verkopen op ons prachtige platform! Bedankt voor het lezen en we zien elkaar volgende week weer!