Je hebt de bitcoin-boot nog lang niet gemist!

Met een bitcoin koers van rond de €40.000 hebben veel mensen het idee dat ze de bitcoin-boot weer gemist hebben en om die reden geen bitcoin kopen. Want wat heeft het voor zin om in bitcoin te investeren als je niet eens één hele bitcoin kunt kopen? Spoiler alert: heel veel zin. Het is namelijk helemaal niet zo dat je pas serieus meedoet als je een hele bitcoin hebt. Wat veel mensen niet weten is dat je een bitcoin kunt opsplitsen in 100 miljoen kleine stukjes die we satoshi noemen. Yes, de kleinste eenheden in bitcoin zijn vernoemd naar de legendarische bedenker van bitcoin, Satoshi Nakamoto. De persoon waar wij ook ons mooie bedrijf naar vernoemd hebben.

Wij vinden het belangrijk dat mensen beseffen dat ze ook met €100 een prima start kunnen maken in bitcoin. Voor dat geld krijg je momenteel namelijk ongeveer 264.000 satoshi. Dat klinkt ineens een stuk toffer dan 0.00264 bitcoin. Laten we die satoshi eens nader onder de loep nemen om te laten zien dat je nog lang niet te laat bent met bitcoin.

De schaarste van een satoshi

Voor €100 kun je op dit moment dus 264 duizend satoshi van de markt halen. Maar hoeveel is dat precies? Wat kun je van die satoshi verwachten? Om je daar een beeld bij te geven gaan we een kleine rekensom doen. Er lopen op dit moment meer dan 7.7 miljard mensen rond op aarde. Als we alle 21 miljoen bitcoin eerlijk verdelen over die 7.7 miljard mensen, dan blijft er 0.00272727 bitcoin per hoofd van de wereldbevolking over. Dat is iets meer dan 272 duizend satoshi per persoon.

Dan is die 264 duizend satoshi die je momenteel krijgt voor €100 ineens niet zo duur meer. Daarmee koop je dus blijkbaar al bijna jouw deel van de volledige bitcoin supply. Om je verder te laten zien hoe goedkoop bitcoin nog is vergelijken we dit getal even met al het andere geld op aarde.

Naar schatting zwerft er ongeveer $90 biljoen rond op aarde. Als we dat eerlijk verdelen over alle 7.7 miljard mensen, dan zou je op ongeveer $11.688 per persoon uitkomen. Het kost je iets meer dan €100 om jouw deel van de bitcoin supply veilig te stellen en meer dan $10.000 om jouw deel van de fiat supply te kopen. Wij verwachten dat bitcoin een steeds groter deel van die waarde gaat opslokken en dat die €100 over 10 jaar mega goedkoop lijkt. Zeker weten doen we het natuurlijk niet, maar wat we wel weten is dat er geen enkele vorm van geld bestaat die aan de eigenschappen van bitcoin kan tippen. Als de afgelopen 12 jaar in bitcoin een goede voorspeller zijn voor de komende 12 jaar, dan is dit pas het begin.

Wij geven 500.000 satoshi weg!

Bij SATOS geloven we dat de satoshi uiteindelijk de standaard gaat worden waarin we financiële berekeningen gaan maken. Dat is met bitcoin nu al veel te moeilijk. Bedenk je maar eens hoe gek alle prijskaartjes in de supermarkt eruit zouden zien onder een bitcoin-standaard. Dat gaan alleen werken als we massaal de satoshi adopteren als onze standaard. Om de satoshi wat aan populariteit te laten winnen hebben wij een leuke actie lopen via ons Twitterkanaal waar we op dit moment een half miljoen satoshi weggeven.

In totaal gaat het om 500.000 satoshi verdeeld over 3 prijzen.

🥇250.000 sats
🥈150.000 sats
🥉100.000 sats

Wat moet je doen om kans te maken? Heel simpel!
1. Retweet onze tweet
2. Like dit bericht
3. Volg ons op Twitter

De eerste plaats gaat er met een mooie prijs van 250.000 satoshi vandoor, bijna genoeg om jouw deel van de bitcoin supply veilig te stellen! Terwijl de nummer twee het moet doen met 150.000 satoshi en de nummer drie 100.000 satoshi mee naar huis mag nemen. Behalve dat de satoshi een stuk handiger rekent vinden wij het ook gewoon een stuk toffer om te denken in satoshi. Voor nog geen €400 kan je nu al een miljoen satoshi kopen en mag je jezelf miljonair noemen! Veel toffer dan dat gaat het niet worden toch?

NB: de actie loopt tot woensdag 3 maart, dus als je nog wil meedoen moet je opschieten!