undefined

Bitcoin: The herd is coming!

Okee okee die titel was misschien een beetje overdreven, maar afgelopen week kwam er een nieuws naar buiten waar wij bij SATOS heel erg blij van werden. Het beursgenoteerde MicroStrategy maakte in een officieel statement bekend dat ze geen vertrouwen meer hebben in de dollar en bitcoin als belangrijkste reserve asset gaan gebruiken. Ze hebben daarna meteen daad bij het woord gevoegd en voor iets meer dan $200 miljoen 21 duizend bitcoin gekocht. Met die bizarre aankoop heeft het bedrijf meteen 0,1% van de totale bitcoin-supply in handen. Besef je even hoeveel dat is. Er zijn maar 1000 bedrijven die dit geintje zouden kunnen uithalen en dan zijn alle bitcoin vergeven.

Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren, want daar steken wij als echte hodlers een stokje voor. Wij nemen niet zomaar afscheid van ons digitale goud! De komende maanden kunnen zomaar heel bijzonder gaan worden: Wall Street heeft bitcoin op de radar.

Wat bewoog MicroStrategy om zoveel bitcoin te kopen?

Dat willen we natuurlijk allemaal weten! En gelukkig hebben ze dat duidelijk uitgelegd in het statement waarin de beslissing bekend werd gemaakt. MicroStrategy begon langzaam het vertrouwen in het financiële systeem en ons geldsysteem in het bijzonder te verliezen. Met miljarden tegelijk vliegen de dollars uit de printer bij de Amerikaanse Federal Reserve en dat kan natuurlijk niet goed zijn voor de koopkracht van de wereldreservemunt. Nadat het bedrijf tot die conclusie was gekomen ging het op onderzoek uit naar alternatieven.

Al snel stuitte het bedrijf op bitcoin vanwege de wereldwijde acceptatie, de bekendheid van het merk, de kracht van het ecosysteem, de dominantie van het netwerk, de veerkrachtige architectuur van het systeem en de sterke gemeenschap om de digitale munt worden allemaal genoemd als redenen voor de investering.

Bitcoin is het digitale goud

De belangrijkste reden voor MicroStrategy om voor bitcoin te kiezen is dat het volgens het bedrijf het beste geld is dat ooit heeft bestaan. Bitcoin is het digitale goud. De eerste vorm van geld die een verifieerbare gemaximeerde hoeveelheid eenheden heeft. Vergelijk dat eens met de euro en de dollar die in het huidige macro-economische klimaat hun waarde lijken te verliezen.

Het coronavirus heeft de wereld stilgezet, er wordt geld geprint op een nooit eerder vertoonde schaal en er is veel politieke en economische onrust. Bij MicroStrategy zijn ze ervan overtuigd (dat waren wij natuurlijk al veel langer) dat deze factoren de koopkracht van fiatgeld zullen vernietigen. En dat is natuurlijk het perfecte klimaat voor bitcoin! Hier is onze favoriete digitale munt voor gebouwd.

Gelukkig zijn we er nog vroeg bij

Veel mensen denken dat ze wat bitcoin betreft de boot gemist hebben, maar die vergeten te kijken naar het grote plaatje. Bitcoin lijkt op dit moment met een waardering van €10.000 misschien duur, maar vergelijk de munt eens met goud of de aandelenmarkt en je ziet meteen hoeveel groeipotentie er nog is.

De totale marketcap van bitcoin is op dit moment iets meer dan $200 miljard, terwijl de totale marketcap van goud bijna $11 biljoen is. Daar past bitcoin dus meer dan 50x in! Vermenigvuldig de waarde van bitcoin met 50 en je komt op de waarde van goud uit. Dat zou een bitcoin koers van meer dan $500.000 per bitcoin betekenen. Nu zullen we over twee maanden waarschijnlijk niet op dat niveau zitten, maar op de lange termijn geloven wij echt dat die potentie er is.

Cryptocurrency leestip van de week

Als aanvulling op de nieuwsbrief van deze week is het een aanrader om het officiële statement van MicroStrategy aangaande de investering in bitcoin eens door te nemen! Kort en krachtig sommen ze daar op wat bitcoin een interessante investering maakt en waarom ze voor de digitale munt hebben gekozen. Als je daar als bitcoiner geen goed gevoel van krijgt, dan weten wij het ook niet meer. 

Bitcoin koers blik

undefined

Het is gebeurd! We zijn met de bitcoin koers door de grens van $12.000 heen geschoten en lijken de weg naar boven definitief te hebben ingezet. Wij zijn natuurlijk immer positief over de bitcoin-koers, maar het begint er nu wel heel rooskleurig uit te zien. Steeds meer macro-economische grootheden spreken zich positief uit over bitcoin, investeringsfondsen beginnen bitcoin serieus te nemen en nu begint dus ook Wall Street zich op bitcoin te storten. Het kan zomaar eens heel snel gaan de komende weken!

Bitcoin €10.323,12  +4,96% Bitcoin kopen
Ethereum €362,50 +10,91% Ethereum kopen
Litecoin €56,37 +17,46% Litecoin kopen 
Ripple €0,2639 +6,12%  Ripple kopen
Bitcoin Cash €267,20 +7,98%  Bitcoin Cash kopen

De bovenstaande koersgegevens zijn op 18-08-2020 om 13:00 overgenomen van coinmarketcap.

Benieuwd hoe je cryptocurrency grafieken kan aflezen? We hebben daar een aantal weken geleden een artikel voor geschreven!

Het was ons het weekje wel in bitcoinland! Soms lijkt het wel alsof je als bitcoiner nooit een rustige week kunt hebben. De ene week schiet de koers als een raket omhoog en een week later kunnen we gerust weer duizend euro gezakt zijn. De ontwikkelingen om bitcoin gebruiksvriendelijker te maken volgen elkaar in rap tempo op en als kers op de taart krijgen we uit het niets het nieuws dat het beursgenoteerde MicroStrategy even meer dan $200 miljoen in bitcoin heeft geïnvesteerd. Wat leven we in een gave tijd! Hoe tof is het om een nieuwe vorm van geld langzaam de wereld te zien veroveren? Soms is het lastig te beseffen, maar de kans is groot dat deze periode met gouden letters in de geschiedenisboeken terecht gaat komen, en wij zitten er middenin. Maar goed, laten we wat enthousiasme bewaren voor volgende week. Wederom bedankt voor het lezen en tot de volgende!