Artboard 1satos_wallet.png

Binnenkort je koffie betalen met bitcoin

Daar zijn we weer en deze week komen we flitsend je postvak in met een blog over het Lightning Network. Je dagelijkse bakkie koffie betalen met bitcoin, het is mogelijk, maar echt handig is het niet. De basislaag van Bitcoin is gebouwd voor veiligheid en het decentrale karakter daarvan leent zich niet voor snelle betalingen. Persoonlijk gebruik ik de euro voor mijn dagelijkse betalingen en bitcoin om te sparen. Dat zou kunnen veranderen als het makkelijker wordt om mijn boodschappen met bitcoin te betalen. Het Lightning Network zou daarvoor kunnen zorgen.

Vandaag gaan we het hebben over een app die recent in de Verenigde Staten is gelanceerd en volgens de makers ook snel in Europa beschikbaar zal zijn: Strike. 

Wat is Strike?

Een app waarmee je betalingen kunnen doen via het Lightning Network, zonder dat je eerst bitcoin hoeft te kopen. Gebruikers hebben daardoor geen last van de volatiliteit van bitcoin en je hoeft geen eigen node te draaien of andere technische trucjes uit te halen.

Het doel van de app is om de grenzen tussen fiatgeld en bitcoin te laten vervagen. Het enige wat je nodig hebt is een bankrekening die je koppelt aan Strike. Jij kunt met de app je koffie bij de Starbucks afrekenen met bitcoin, terwijl de koffiemaker gewoon euro’s op de rekening ontvangt. Betalen met bitcoin zonder dat de ontvanger het doorheeft.

De toekomst van het Lightning Network

Het gave aan Strike is dat je alleen je naam en telefoonnummer nodig hebt om je te registreren voor de app. De grote truc is dat je geen bitcoin nodig hebt om met Strike te kunnen betalen. Gebruikers van de app raken in feite helemaal geen bitcoin aan.

Dit is belangrijk omdat Strike-gebruikers hierdoor niet aan de volatiliteit van bitcoin zijn onderworpen, maar er ook belastingtechnisch weinig gebeurt. Als gebruikers een betaling doen met Strike gaat er geld van hun tegoed af en als ze een betaling ontvangen gaat er geld bij. Zo kun je iemand in bitcoin betalen, terwijl er euro’s van jouw rekening zijn afgeschreven. Helaas moeten we nog even wachten totdat Strike ook in Europa beschikbaar is, maar als we de Twitter van het bedrijf moeten geloven laat de app niet lang meer op zich wachten! 

De staat van het Lightning Network

Afgezien van de ontwikkelingen rondom Strike gaat het sowieso goed met het Lightning Network. Begin september zat er namelijk voor $12.6 miljoen aan bitcoin opgesloten in het netwerk, wat een nieuw record is. Dat heeft voor een deel ook te maken met de flinke prijsstijging van bitcoin sinds maart van dit jaar, maar dat is niet het enige. Het totaal aantal bitcoin dat is vastgezet in het Lightning Network staat op 1.072,15 bitcoin, terwijl het record van 9 mei 2019 op 1.104,67 bitcoin staat. Daar zijn we dus niet eens zo ver van verwijderd.

Ook het aantal nodes in het bitcoin-netwerk met een actief kanaal heeft deze maand de 7500 aangetikt en daarmee een nieuwe all time high neergezet. Je koffie betalen met bitcoin komt stap voor stap steeds dichterbij!

De kijktip van de week

Jack Dorsey, de CEO van Twitter en Square, heeft in dit interview met Reuters wederom laten weten waarom hij zo bullish is over bitcoin. Hij noemt de digitale munt onder andere de native currency van het internet en verwacht niet dat de dominantie van bitcoin in de cryptospace zal afnemen. Daarnaast stipt hij het belang aan om betalingen met bitcoin eenvoudiger te maken, precies het thema van de nieuwsbrief van deze week!

De bitcoin koers

undefined

Na de hevige klappen van afgelopen week vertoonde de bitcoin koers, ethereum koers, ripple koers en verschillende andere cryptocurrencies de laatste dagen weer wat tekenen van herstel. We zijn weer rustig aan het opklimmen en er zijn al mensen die verwachten dat bitcoin een dezer dagen de grens van $11.000 en zelfs die van $12.000 weer gaat aanvallen. De belangrijkste support voor de moeder aller cryptocurrencies ligt momenteel op de $10.500, als die wordt gebroken kunnen we op de korte termijn wat problemen krijgen. Op de lange termijn blijven wij echter meer dan positief en met alle ontwikkelingen die plaatsvinden kan het bijna niet anders dan dat bitcoin een mooie toekomst tegemoet gaat.

Bitcoin €8.836,09  +4,18% Bitcoin kopen
Ethereum €307,93 +7,25% Ethereum kopen
Litecoin €40,68 +0,90% Litecoin kopen 
Ripple €0,2019 +1,52%  Ripple kopen
Bitcoin Cash €194,13 +2,82%  Bitcoin Cash kopen

De bovenstaande koersgegevens zijn op 15-09-2020 om 11:45 overgenomen van coinmarketcap.

Benieuwd hoe je cryptocurrency grafieken kan aflezen? We hebben daar een artikel voor geschreven!

Dat was hem weer voor deze week! Onthoud dat er slechts 21 miljoen bitcoin in omloop komen en dat we met meer dan 7.7 miljard mensen zijn. Dat betekent slechts 0.002727 bitcoin per hoofd van de wereldbevolking en die kun je bij ons al kopen voor slechts €24. Voor €24 kun jij jouw deel van de supply van bitcoin al veiligstellen bij SATOS. Vergeleken met andere assets is bitcoin nog zo klein en is er nog zoveel potentie om te groeien. We zeggen het vaker, maar het is echt nog heel vroeg. Er zijn nog maar weinig mensen die begrijpen hoe bijzonder het is dat we een asset hebben die door niemand kan worden bijgedrukt. De scheiding van geld een staat. Doe er je voordeel mee.

Tot volgende week!